Meny

Implantat

Implantat är ingen ny företeelse inom tandvården. Ända sedan mitten av 1960-talet har tandimplantat använts som en permanent lösning för att ersätta en tand, flera tänder eller helt tandlösa under- och överkäkar.

Basen för alla implantatlösningar är små titanskruvar som snabbt växer ihop med benvävnaden och bildar något som kan liknas vid nya, stabila, tandrötter. Titan är den enda matall som kroppen accepterar och har dokumenterat suverän förmåga att läka ihop med benvävnad

Läs mer om tandimplantat här

Implantatlösningar för alla behov

 • Ersättning för en tand
  En krona på ett implantat är det bästa alternativet för dig som saknar en tand i över- eller underkäken. Kronan gör att du kan äta, skratta och le som vanligt
 • ... eller flera tänder
  Både talet och tuggfunktionen kan bli lidande för dig som saknar flera tänder. Det finns olika lösningar för dig i den situationen: antingen enstaka kronor på implantat eller en bro förankrad på flera implantat i rad.
 • ... elle alla tänder
  För dig som saknar alla tänder i över- eller underkäken är tandimplantat den bästa lösningen. En hel bro förankrad på flera implantat är en trygg lösning istället för en löstagbarprotes. Hela implantat behandlingen utförs hos oss på Klara Tänder i samarbete med en specialist. Vi använder ASTRA TECH Implantat System. Läs mer på www.dentsplyimplants.se 

Klicka här för att få veta mer om tandimplantat

Implantat eller traditionella lösningar

Här är de främst fördelarna med tandimplatat jämfört med traditionella lösningar för kronor eller broar:

 • Implantat ser ut, känns och fungerar som naturliga tänder.
 • Inga friska tänder behöver slipas ned för att stödja implatatet.
 • Genom förankringen i käkbenet stimuleras vävnaden och tandkött, vilket ger ett snyggt resultat livet ut. Stimulansen av käkpartiet hjälper samtidigt till att bibehålla de naturliga ansiktsdragen.
 • Tandimplantat kräver inte lim eller något annat bindemedel för att hålla de nya tänderna på plats. Du slipper också obehaget och osäkerheten som ofta följer med lösa, illasittande proteser.
 • Sist men inte minst; du försäkrar dig om en säker, permanent tandersättning.
 • Om du bestämmer dig för en implantatbehandling skräddarsys en lösning utifrån ditt behov, allmänna hälsotillstånd samt volym och kvalitet på benvävnaden. Hur lång tid behandlingen tar som helhet beror på ovanstående faktorer.

All behandling görs under lokalbedövning och de allra flesta patienter känner ingeting av ingreppen. Efter behandlingen kan du gå hem direkt. Små blödningar kan uppstå i tandköttet och resultera i blåmärken. Med andra ord, precis som när du har dragit ut en tand.

Dina nya tänder behöver samma skötsel som dina naturliga tänder. Det räcker med att du, som vanligt, borstar tänderna noga och använder tandtråd. Risken för missfärgningar av exempelvis kaffe, te och vin är inte heller större än för naturliga tänder.

Det är viktigt att följa upp implantatbehandlingen med kontroller hos oss på Klara Tänder.

Här hittar du mer information om tandimplantat

Kontakta oss för att boka en tid

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi så fort vi kan.

Psst..

SF Bio

Första gången du gör en tandläkarundersökning hos oss får du en biobiljett!

 

Medlem av

Samarbetar med

 

frontlinedental